Tepisi prve klase za vaš dom

Saveti


Pri odabiru to jeste kupovini tepiha za kuću ili stan mora se voditi računa o nekoliko faktora to su veličina, pozicija i dizajn samih tepiha..
Ono što svakako treba naglasiti u ovom slučaju jeste da je odavno prevaziđeno postavljanje ogromnih tepiha koji prekrivaju svaki ugao prostorije. Manji tepisi postavljeni u nekoliko zona su mnogo praktičniji, jer ih veoma lako možete usisavati i prati1.....

 

 

Između ostalog možete tepih im s vremena na vreme menjati mu mesto i na taj način svaki put prostoriji pružiti drugačiji izgled.

Za dečije sobe i hodnike nikako se ne preporučuju svetli tepisi jer se u ovim prostorijama jako brzo prljaju. U dečijim sobama su i te kako dobrodošli svaki veseo dezen i jarka boja.
S obzirom da deca svo svoje vreme tokom igre i boravka u sobi uglavnom provedu na podu, vrlo je važno da im odaberete odgovarajuću debljinu tepiha, tepih tanje debljine će dobro doći jer će se lakše očistiti.Dok u slučaju dece sa alergijama kupovati tepih od antialergijske i antistatičkih materijala.
U prostoriji manjih dimenzija birajte svetlije tepihe u skladu sa bojom zidova i nameštaja, kako ne bi privlačile pažnju na sebe.
U prostorijama koje su većih dimenzija može se postaviti jedan tepih kao centralno mesto, boje i dezena po želji, a možete odabrati i postavljanje većeg i manjeg tepiha koji ne moraju da budu u istom dezenu, dovoljno je da budu u istom stilu i iste boje.
Ako želite da naglasite tepih u prostoru birajte onaj u jarkoj boji, neobičnih dezena, asimetričnog oblika sa eventualnim geometrijskim oblicima.
Izbor boje tepiha

Tople boje tepiha unose svetlo u prostoriju, dok su hladniji tonovi zelene i plave vrlo umirujući. Tople boje stvaraju prijatan osećaj, ali onda prostorije izgledaju manje. U malim prostorima boja definiše opšti ambijent, tako da je izbor boja od presudne važnosti. 

Svetle boje tepiha daju osećaj prostranosti, tamnije stvaraju osećaj udobnosti.

Podela boja

Tople boje

Tople boje imaju tendenciju da pružaju toplinu, prisnost i opuštanje. Intenzivne tople boje poput crvene i narandžaste imaju pomalo stimulišući efekat na decu jer podstiču njihovu energiju. Deca mogu biti previše nemirna. Možete ih koristiti samo kao detalje u uređenju sobe.
Hladne boje 

Većina ljudi izbegava korišćenje hladnih boja tepiha u dečjim sobama i uopšteno u prostorima gde žive. Svetlost hladnih boja tepiha kao što su plava, zelena, svetlo plava, plavo ljubičasta, pa čak i bela, imaju umirujući efekat i šire prostor čineći ga elegantnim i otvorenim.
Preporuka je da koristite zemljane boje tepiha u dečjim sobama jer su dobar odabir pogotovo za decu koja imaju probleme s koncentracijom, hiperaktivnošću... Zemljane boje tepiha daju osećaj topline, opuštenosti i udobnosti, a na taj način deluju umirujuće i pozitivno na decu.
Neutralne boje 

Bež, boja kamena i krem su neutralne boje, kao i crna, bela i siva. Ove boje tepiha su pogodne su za većinu prostora pogotovo ako se kombinuju s jakim nijansama drugih boja. Neutralne boje deluju poput praznog slikarskog platna na kojem treba nešto naslikati. Ako ih kombinujete s drugim bojama idealne su za kuhinje i kupatila jer daju prozračnost i udobnost. Za dečju sobu kao boju zida ja ih ne bih koristila jer mi deluju pomalo apatično, možda samo poneki detalj u bež nijansi, ali ne više od toga.
Osvežavanje tepiha
Prirodni sastojci kao što su omiljeno esencijalno ulje i soda bikarbona mogu biti odlični osveživači Vaših tepiha. Dovoljno je nekoliko kapi mirisa pomešanih sa sodom bikarbonom da u potpunosti osvežite prostor. Nakon posipanja smese ostavite da odstoji neko vreme a nakon toga snažnim usisivačem detaljno usisajte sve površine

 

 Pridružite nam se i na Facebooku
 

Slučajan izbor tepiha i staza

Kontakt telefon i email:
1.Mob.tel: 065/5522416
2.Mob.tel: 069/4632824

email: aladintepisi@gmail.com

Novi Sad            


Sva prava zadržana @2015